Δημοτικό Γηροκομείο

Έδρα του Ιδρύματος είναι η Δημοτική Κοινότητα Σαμίων του Δήμου Σάμου επί της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη κα το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2273027492.

Το όνομα του Ιδρύματος είναι «Δημοτικό Γηροκομείο Βαθέος Σάμου – Ίδρυμα Ντάελ».

Με γνώμονα πάντα τις ιδιαίτερες ανάγκες της τρίτης ηλικίας το Δημοτικό Γηροκομείο Βαθέος παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Ο Σκοπός του Ιδρύματος είναι η φροντίδα και η περίθαλψη υπερηλίκων προτιμώμενων πάντα των δημοτών Σάμου. Στην έννοια περίθαλψη συμπεριλαμβάνεται τόσο η κλειστή ιδρυματική περίθαλψη στο ίδρυμα όσο και η με κατάλληλα προγράμματα πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το Ίδρυμα είναι:

1) Σίτιση που βασίζεται σε καταρτιζόμενο μενού από διαιτολόγο ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες του κάθε ηλικιωμένου.
Στέγαση: H δυναμικότητα του Δημοτικού Γηροκομείου είναι η φιλοξενία 25 ατόμων Tα δωμάτια του Δημοτικού Γηροκομείου είναι 10 δίκλινα – 2 μονόκλινα και ένα τρίκλινο, έτσι ώστε ο αριθμός των ηλικιωμένων σε κάθε δωμάτιο να είναι περιορισμένος και να αποφεύγεται το φαινόμενο του συνωστισμού .Το κάθε δωμάτιο έχει ατομικό μπάνιο. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι φωτεινοί, ευάεροι και σχεδιασμένοι να αποπνέουν αίσθημα σπιτικής θαλπωρής.

2) Περιποίηση: Υπάρχει 24/ωρη παρουσία και φροντίδα από νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Δημοτικό Γηροκομείο Βαθέος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο ως Πρόεδρο και 6 μέλη που εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ένα από τα μέλη αυτά εκλέγεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ως Αντιπρόεδρός του.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος εκλέγονται δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τους οποίους ο ένας τουλάχιστον από τη μειοψηφία, ένας (1) σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων όπου έχει έδρα το Ίδρυμα, δύο (2) πρόσωπα που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση και ειδικές γνώσεις ανάλογα με το σκοπό του Ιδρύματος και ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιδρύματος.

ΔΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ:

Αρβανίτη Παρασκευή (Πρόεδρος)

Παπακοσμάς Βασίλειος

Γκόλφη Χριστίνα

Ρηγάκης Δημήτριος

Χατζημιχάλη Καλλιόπη

Βακράς Στέλιος

Τσερκεζίδου Βασιλική