Νέα

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 11:14

Εκδήλωση «Σάμος – Ευρώπη : ας γνωριστούμε καλύτερα» - Πανευρωπαϊκής καμπάνια Europe in my region

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με την παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών η εκδήλωση «Σάμος – Ευρώπη : ας γνωριστούμε καλύτερα» που διοργάνωσε ο Δήμος Σάμου και το 1ο Γυμνάσιο Σάμου την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίον Σάμου, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my region .
Οι μαθητές στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe παρουσίασαν τη Σάμο τόσο με την αρχαία του ιστορία όσο και με τη σύγχρονη δυναμική του ταυτότητα. Επίσης μέσω προβολής διαφανειών και δημιουργικών βίντεο που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές , το κοινό εξοικειώθηκε με έννοιες που αφορούν τη λειτουργία της ΕΕ, κατανόησε την προοπτική εξέλιξης που έχουμε ατομικά και συλλογικά στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και διατύπωσε τις ανησυχίες του.
Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές αφορούσαν στοιχεία γύρω από το φυσικό πλούτο του νησιού, τα ήθη και τα έθιμά του, τα παραδοσιακά επαγγέλματα καθώς επίσης και προβολή διάσημων Σαμιωτών. Η παρουσίαση έκλεισε με τη θεματική ενότητα ‘στα Ίχνη της Ευρώπης’ ‘όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και της αξιοποίησής τους σε Πανσαμιακό επίπεδο.
Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συναυλία στον αύλειο χώρο του Μουσείου με αιγαιοπελαγίτικους ήχους από το μουσικό συγκρότημα ‘The Saman Project’.
Το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου , συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ 2007-2013) και το ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), και αποτελεί ένα σημαντικό έργο που έχει ως αντικείμενο τη διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση, σε μία λογική βιώσιμης ανάπτυξης του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Yπάρχει και σχετικό βίντεο από την εκδήλωση που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/yaNJRz1GlU0