Δελτία Τύπου

Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 06:56

Δημιουργία Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μέλος του Ελληνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Π.Ο.Υ., σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» δημιουργεί Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων και την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών στη χώρα μας.
Χιλιάδες ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα στηρίζουν την ελπίδα τους στους Εθελοντές Δότες. Λόγω της σπανιότητας να βρεθεί ένας συμβατός δότης, όσο πιο πολλοί δότες υπάρχουν, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να σωθεί η ζωή ενός αιματολογικά ασθενούς συνανθρώπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για την εγγραφή στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών αρκεί:
  • Να είσαι μεταξύ 18-45 ετών
  • Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό
  • Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου
Το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, Διοικητήριο 1ος όροφος, (εντός Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας). Υπεύθυνη: κα Σοφία Θάνου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2273353451 ή/και στο email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή!