Δελτία Τύπου

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 07:44

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλούν να παρακολουθήσετε το φετινό κύκλο των Ακαδημιών Γονέων "Από το Α έως το Ω", το οποίο πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει 4-8 (τέσσερις-οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Νοέμβριο έως Μάιο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.
Η 3η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:15 με θέμα: «Το άγχος ως συναίσθημα & ο θυμός ως σύμπτωμα στο παιδί και τον έφηβο: τρόποι παρέμβασης από τους γονείς».
Για να παρακολουθήσετε την 3η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα ακολουθήσετε το παρακάτω link: https://us06web.zoom.us/.../reg.../WN_OP-tOFvxStajAvELWuVcyQ
«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»
(8ος κύκλος)
Πρόκειται για 4 - 8 δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα 18.15-20.00, από Νοέμβριο έως Μάιο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ.
3η Συνάντηση
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

«Το άγχος ως συναίσθημα &
ο θυμός ως σύμπτωμα στο παιδί και τον έφηβο:
τρόποι παρέμβασης από τους γονείς»
Βάνα Τζάννε
Ψυχολόγος MSc, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια
Επιστημ. Συνεργάτης,
Πρόγραμμα Κατάρτισης Υπουργείου Υγείας
«Παιδιά και Έφηβοι στις ημέρες Covid-19»
Συντονισμός :
Σταυρούλα Παπαδάκου
Παιδίατρος- Αναπτυξιολόγος
τ. Συντονίστρια- Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ασκληπιείο Βούλας
Πρόεδρος Δ.Σ Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης» &
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι)