Δελτία Τύπου

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 10:49

Οδικός χάρτης για την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων του σεισμού της 30 ης Οκτωβρίου

Ο οδικός χάρτης αναφορικά με την διαδικασία κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 30 ης Οκτωβρίου
περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα :
•Μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ ο ιδιοκτήτης μπορεί να απευθύνεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανατολικής στον Προϊστάμενο Κτιριακών και Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Αποστόλου Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2273353519 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να λαμβάνει την πρότυπη Υπεύθυνη Δήλωση- Αίτηση συναίνεσης , ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το θέμα, την οποία προσκομίζει με τα συνημμένα απαραίτητα προς υποβολή δικαιολογητικά, τα οποία είναι τα εξής:
- ΠΑΕΕΚ
- Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας
- Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματολογίου
- Ε9
- Συναίνεση συνιδιοκτητών (αν υπάρχουν)
- Υπεύθυνη δήλωση ιδιώτη μηχανικού στις περιπτώσεις που από το ΠΑΕΕΚαπαιτούνται ειδικοί όροι και προϋποθέσεις πριν την κατεδάφιση
- Οδοιπορικό ή συντεταγμένες ΕΓΣΑ της θέσης του ακινήτου .
•Γίνεται έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και συμπλήρωσή του αν απαιτείται.
•Διαβιβάζονται οι αιτήσεις , ανάλογα με την πρόοδο παραλαβής από τον Δήμο, και στα Κοινοτικά Συμβούλια προκειμένου να προτεραιοποιήσουν και να ιεραρχήσουν την σειρά των κτιρίων προς κατεδάφιση.
Η προτεραιότητα των κατεδαφίσεων με βάση το Σχέδιο Εγκέλαδος για την άρση των επικινδυνοτήτων δίνεται με σειρά προτεραιότητας , στους κύριους οδικούς άξονες, τους κεντρικούς δρόμους, τις εισόδους των πόλεων και Κοινοτήτων καθώςκαι σε κτίρια κρισίμων λειτουργιών όπως Νοσοκομεία, Σχολεία, ΔημόσιεςΥπηρεσίες, Δημαρχείο κ.λ.π.