Blog Δημάρχου

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 - islandofsamos
Σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, με θέμα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, 2019-n-CoV, εξετάστηκαν οι μέχρι σήμερα εξελίξεις στην χώρα και ειδικότερα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στην περιοχή του Δήμου μας.
Επίσης, κατ’ εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων Δ1α/ΓΠ.οικ. 15954/08-03-2020 και Δ1α/ΓΠ.οικ. 15956/08-03-2020, (Φ.Ε.Κ. 726 & 727 τ.Β’/08-03-2020), με τις οποίες λαμβάνονται ειδικά προληπτικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνεννόηση με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ», ενημερώνει τα μέλη και τους ωφελούμενους του Κ.Α.Π.Η. Σάμου, ότι αναστέλλεται η λειτουργία του, από σήμερα Δευτέρα 09/03/2020 και για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 03/04/2020.
Οι ανωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις προβλέπουν επιπλέον:
• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.
Τέλος, στις ειδικές οδηγίες που έχει εκδώσει ο Ε.Ο.Δ.Υ. για την πρόληψη της διασποράς της λοίμωξης από τον κορωναϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες, και οι οποίες προφανώς τυγχάνουν γενικότερης εφαρμογής, όσον αφορά στα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς αναπνευστικών ιών περιλαμβάνουν οδηγίες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων ως ακολούθως:
1. Οδηγίες ατομικής υγιεινής:
• Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
• Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
• Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
• Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα να βρίσκεται κοντά στην έξοδο της αίθουσας διδασκαλίας και να χρησιμοποιείται υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού της τάξης.
Όσον δε αφορά στις οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης συνίσταται:
• Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων.
• Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ), με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό.
• Οι εργασίες καθαρισμού να γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας και τα γάντια, μετά τη χρήση τους, να απορρίπτονται.
• Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το πλύσιμο των χεριών».
Δεδομένου δε ότι, «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν», κρίνεται σκόπιμο οι ανωτέρω κατευθυντήριες οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. να τύχουν εφαρμογής από όλους τους συμπολίτες μας, στα πλαίσια της προάσπισης της δημόσιας υγείας.
Κατηγορία Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 12:06

Ημιμαραθώνιος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος», την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο ΣΕΓΑΣ, με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ και μεγάλους Χορηγούς τις Αντιπροσωπείες - Διανομές Ειδών Διατροφής Κίμων Καββάδας, και τον Όμιλο Εταιρειών Ζαρμπάνη, κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο της οργάνωσης με τη συμμετοχή 65 αθλητών.
Το αγωνιστικό κομμάτι έκλεψε αυτή τη χρονιά τις εντυπώσεις, τόσο με τα ρεκόρ αγώνων, όσο και με το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού που επικράτησε.
Η ημέρα του Ημιμαραθωνίου ξεκίνησε με χορευτικό δρώμενο από τη χοροδιδάσκαλο κα. Ελένη Παντελούκα και οι αθλητές πήραν θέση για την εκκίνηση. Η ανάπτυξη νέας νοοτροπίας και η νέα γενιά αθλητών ανέδειξε το μεγαλείο του Ευ Αγωνίζεσθαι.
Η φετινή διοργάνωση μας έδειξε ότι έρχεται και μία ανερχόμενη, ταλαντούχα, νέα γενιά δρομέων, αφήνοντας τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτό ήταν και το μεγάλο όφελος για την κοινωνία και είναι ευθύνη όλων μας, να μετατρέψουμε αυτό το δυναμικό και ιδιαίτερα νεανικό κοινό σε φίλους του αθλητισμού, του στίβου και μελλοντικούς πρωταθλητές.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί ιδιαίτερα τα τοπικά ΜΜΕ και τη Φωτογραφική Ομάδα Σάμου, που κάλυψαν το γεγονός και ανέδειξαν τον παλμό των αθλητών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα σώματα ασφαλείας που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, στην Ομάδα Διάσωσης και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παραρτήματα Σάμου και στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παραχώρηση της Ιατρού.
Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές και τα εθελοντικά Κλιμάκια Πυθαγορείου και Χώρας που έδωσαν δυναμικό παρόν προκειμένου να διεξαχθεί ο Αγώνας ομαλά και με απόλυτη επιτυχία. Ιδιαίτερα δε, ευχαριστούμε τον εντεταλμένο σύμβουλο άθλησης του Δήμου μας κο Γιάννη Χατζηνικολάου και τον κο Μάριο Καγιόπουλου για την καταλυτική του βοήθεια και εμπειρία. Θερμές ευχαριστίες στον κο Γιακουμή Αμυρσώνη που επιμελήθηκε τους κότινους ,το στεφάνι από κλαδί ελιάς και ετοίμασε ορχιδέες ειδικά για τις γυναίκες που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν.
Ο Δήμαρχος τίμησε για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την ενεργή συμμετοχή τους στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας, της κα Μαυρέλου Ελευθερία, τον κο Φιλιάκο Εμμανουήλ, και τον κο Βαλαγεωργίου Εμμανουήλ.
Με σεβασμό πάντα στις αξίες του αθλητικού πνεύματος κ του ευ αγωνίζεσαι πρέπει να δημιουργούμε το ευ ζην και όχι μόνο το ζην. Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου.
Κατηγορία Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 11:56

Μετεγκατάσταση Κ.Ε.Π. Πυθαγορείου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους δημότες ότι, οι υπηρεσίες του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου λειτουργούν πλέον στο νέο Δημοτικό Κατάστημα Πυθαγορείου, επί της οδού Μεταμορφώσεως.
Τα νέα στοιχεία επικοινωνίας είναι:
Τηλέφωνα: 2273350711 & 2273350712 - Φαξ: 2273062332
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κατηγορία Δελτία Τύπου

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

« Μάρτιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31