Blog Δημάρχου

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 - islandofsamos
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 11:14

Ανακοίνωση μέτρων για τον κορωνοϊό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ

 

Πληροφορίες προς τους πολίτες και οι βεβαιώσεις που χρειάζονται για την μετακίνηση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://forma.gov.gr

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Μένουμε σπίτι, Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής-3 αποφάσεις, 3 αποφάσεις, για τη ζωή μας, για τους οικείους μας, για τα παιδιά μας, για τις γειτονιές μας, για τις πόλεις μας, για την πατρίδα μας, 3 αποφάσεις  περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/nikos-hardalias-menoyme-spiti-apofeygoyme-ton-syghrotismo-akoloythoyme-toys?fbclid=IwAR0TwzWrSYDRlmY_vXtwid2dECEuSl59py0OLX1x2H0_ZRX4oG4KQXoGDHQ

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με πλήρες αίσθημα ευθύνης για τη διαφύλαξη της υγείας όλων των πολιτών, ανακοινώνει ότι ενισχύει τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19 (κορωνοϊός). Τα μέτρα αφορούν στις δημοτικές δομές, στις οποίες συγκεντρώνονται μαθητές, μαθήτριες ή διεξάγονται μαθήματα και προπονήσεις.

Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, ο Δήμος ανακοινώνει ότι αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία σε:
– Όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου,
– Όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε κλειστό χώρο όπου φιλοξενούνται προπονήσεις και αγώνες,
– Όλες τις αίθουσες εκδηλώσεων του Δήμου σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
Επίσης, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τις 24 Μαρτίου 2020 ενισχύονται οι υπηρεσίες καθαρισμού του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου Ίδρυμα «Ντάελ», όπως και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και Δημοτικό Κτίριο Πυθαγορείου.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανασταλεί για έναν μήνα η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Ανατολικής Σάμου μέχρι τις 03 Απριλίου 2020.
Τέλος, παρακαλούνται οι δημότες και οι συναλλασσόμενοι με τον Δήμο για λόγους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποκλειστικά για υποθέσεις που επείγουν ή έχουν πιεστικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει ψυχραιμία, ορθολογισμό των ενεργειών, αυτοπειθαρχία, πιστή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ανακοίνωσαν ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.
Τα μέτρα αυτά, οι δυνατότητες επικοινωνίας και κάθε άλλη πληροφόρηση, βρίσκονται διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου www.islandofsamos.gr και στον σύνδεσμο του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19
Για κάθε νεότερο ή πιθανή διευκρίνιση, θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

O Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με το Δ.Σ του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος –Ίδρυμα Ντάελ, αποφασίζει, τον περιορισμό των επισκέψεων, εντός του Γηροκομείου, προκειμένου να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι – τρόφιμοι που φιλοξενούνται σ΄αυτό, δεδομένου ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Τυχόν επισκέπτες, η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες προφυλάξεις, όπως απολύμανση χεριών και χρήση μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενισχύει το προσωπικό φύλαξης και καθαριότητας του Δημοτικού Γηροκομείου Βαθέος – Ίδρυμα Ντάελ, προκειμένου να περιορίσει τυχόν εκδήλωση και μετάδοση του ιού.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιου Στάντζου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή, του Διοικητή του Νοσοκομείου, εκπροσώπου του Λιμενικού Σώματος, του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Σάμου, της Προέδρου Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Σάμου και εκπροσώπου της Διοίκησης του ΚΥΤ με θέμα τα μέτρα πρόληψης όσον αφορά την εκδήλωση και τη διασπορά του κορωνοϊού σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Υπήρξε ενημέρωση μεταξύ των φορέων για τις μέχρι τώρα ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και σχεδιάστηκε ο κοινός συντονισμός δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων με κοινό μέλημα την προστασία και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού.
Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης του θέματος και βάσει των οδηγιών του Υπουργείου, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη μεταξύ των φορέων.

 

Κατηγορία Δελτία Τύπου
Διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΛΥΟΜΕΝΟΥ ΟΙΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗ Χ.Ζ ΛΙΜΕΝΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ»,  αρχικού προϋπολογισμού 100.000,00€μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

« Μάρτιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31